Pasaulinė psichikos sveikatos diena

Šiai dienai minėti, darželyje visą savaitę buvo kalbama apie emocijų raiškos svarbą bei ką daryti, kai širdelėje būna tamsu, spygliuota, labai karšta ar spalvota.

Su vyriausiomis vaikų grupėmis – „Voveriukais“, „Ąžuoliukais“, „Žiogeliais“ bei „Girinukais“ – buvo žiūrimas filmukas apie bazines emocijas – baimę, džiaugsmą, liūdesį, pyktį, bei diskutuojama, ką galima daryti, kai šiuos jausmus jaučiame. Kalbėjome, jog giliai kvėpuodami galime greičiau nurimti ir atsipalaiduoti, tad išbandėme kvėpavimo pratimų. Vaikai atliko užduotėles, skatinančias atpažinti emocijas. Kitose grupėse buvo spalvinami akmenėliai, simbolizuojantys emocijas. Šias emocijas su vaikais sudėjome į maišelius ir jusdami jų svorį kalbėjome, lengva ar sunku būna, kai mumyse verda labai daug jausmų.

Darželio koridoriuje buvo paruošti jausmų vokeliai, kuriuose pateikta informacija suskirstyta į tai, ką gali daryti vaikas, ką gali daryti suaugęs bei ką gali daryti suaugęs, kai vaikas jaučia vieną iš jausmų. Per gebėjimą išjausti, kalbėti apie tai, kas vyksta mūsų viduje, galime padėti sau ir kitiems ugdyti(s) emocinį intelektą bei emocinę sveikatą.